eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Van schuur tot woonhuis

De schuur is 20 meter lang, 10 m diep en heeft een nokhoogte van 11 m. Een dergelijk volume vraagt om drastische ingrepen om te komen tot een optimale daglichttoetreding. In dit geval is gekozen voor de plaatsing van een of meerdere portes-fenêtres in iedere verblijfsruimte. Deze structureren de gevels en benadrukken het robuuste karakter van de schuur.

 

Bijzonder is de as met een lengte van bijna 20 meter die loopt vanuit de entreehal, langs de glaswand van de keuken, naar de woonkamer, met een zicht door de openslaande deuren in de westgevel.

Het pand heeft een gastenverblijf dat ook geschikt is voor de verhuur.

 

Het project is in uitvoering.

Voor

Ontwerp

Nieuws

20/01/2019 Wekelijks spreekuur

In Frankrijk houden wij in de periode april-oktober een wekelijks spreekuur. Iedere zaterdag tussen 10 tot 12 uur bestaat de gelegenheid om kosteloos van gedachten te wisselen over uw (ver)bouwplannen.

 

10/01/2019 Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m2.

 

07/01/2019 Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media