eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Rolstoel

Het uitgangspunt bij de verbouwing van deze schuur tot woning was dat deze geschikt zou zijn voor een rolstoelgebruiker. In de maatvoering van de ruimtes is rekening gehouden met de draaicirkel van een rolstoel en zijn speciale sanitaire voorzieningen en schuifdeuren aangebracht.

 

Bijzonder aan dit project is de ligging: men heeft in zuidoostelijke richting een prachtig zicht op een valleilandschap.

Om dit maximaal te benutten is in de zuidgevel een grote glaswand (4,5 x 2,3 meter) aangebracht met daarvoor een terras met een diepte van meer dan 4 meter zwevend op een hoogte van 6 meter boven het maaiveld.

De zuidgvel is vanaf de openbare weg niet zichtbaar. In de vormgeving van de andere gevels is het karakter van de schuur gerespecteerd.

Voor

Na

Nieuws

20/01/2019 Wekelijks spreekuur

In Frankrijk houden wij in de periode april-oktober een wekelijks spreekuur. Iedere zaterdag tussen 10 tot 12 uur bestaat de gelegenheid om kosteloos van gedachten te wisselen over uw (ver)bouwplannen.

 

10/01/2019 Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m2.

 

07/01/2019 Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media