eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

Partners 

De inrichting van de buitenruimte kan een essentiële bijdrage leveren aan de architectuur van een woonhuis. Idealiter is er sprake van een totaalontwerp, waarin de architectuur van de woning samenvloeit met het tuinontwerp.

Les Parterres en Kit levert kant en klare borders met vaste planten en bloembollen, die uitstekend geschikt zijn voor het Bourgondische klimaat. Het maken van een compleet tuinontwerp behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie >>

Intens Groen richt zich op het vormgeven van tuinen en parkachtige of landschappelijke omgevingen in zowel Nederland als Frankrijk.

Meer informatie >>

Hortispot levert tuinplanten en bomen door heel Frankrijk.

Meer informatie >>

Natuurstenen gevels van Franse huizen zijn kwetsbaar voor vocht en ongedierte wanneer het voegwerk loslaat. Herstel van het voegwerk van deze buitenmuren vergt kennis over het gebruik van kalkhoudende species.

Traditioneel voegen murs en pierres verzorgt Nederlandstalige cursussen van 1,5 dag over de traditionele wijze van voegen van natuurstenen buitenmuren.

Meer informatie >>

 

Nieuws

20/01/2019 Wekelijks spreekuur

In Frankrijk houden wij in de periode april-oktober een wekelijks spreekuur. Iedere zaterdag tussen 10 tot 12 uur bestaat de gelegenheid om kosteloos van gedachten te wisselen over uw (ver)bouwplannen.

 

10/01/2019 Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m2.

 

07/01/2019 Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media