eigenLogoOnderschriftTrans.jpg
Home Werkwijze Bouwvergunning Projecten Tarieven

Van schuur tot woonhuis

De transformatie van een Franse schuur tot een woning biedt mogelijkheden voor het realiseren van een bijzondere woonkwaliteit.

Gevelopeningen in Frankrijk

Nieuwe gevelopeningen en dakramen zijn eenvoudige ingrepen die tot een andere woonbeleving kunnen leiden.

Watervilla in Amsterdam

Een Nederlands houtbouwproject dat zich ook leent voor niet-drijvende toepassingen in Frankrijk.

De totstandkoming van een ontwerp voor de verbouw of uitbreiding van uw huis verloopt in een aantal stappen. De voorbereiding is het eerste deel van het werk en wordt door uzelf gedaan. U bepaalt namelijk wat u mooi vindt. Het handige aan huizen is dat u ze overal ziet. Door goed te kijken naar wat u aanspreekt, kunt u uw voorkeur expliciteren. Maak foto's van bestaande huizen of knip deze uit architectuur- of woonbladen, zodat u na verloop van tijd een goed beeld heeft van hetgeen u voor ogen staat.

 

Vervolgens is de vraag wat u met het huis van plan bent. Hoeveel kamers wilt u? Is een hobby- of werkruimte gewenst? Zijn er speciale voorzieningen voor gasten uit Nederland of voor verhuur noodzakelijk? Waar laat u de auto en het tuingereedschap?

 

En, niet onbelangrijk, stel vast welk budget beschikbaar is. Op korte termijn, maar ook in de toekomst, zodat de bouw desgewenst gefaseerd kan worden uitgevoerd.

Nieuws

20/01/2019 Wekelijks spreekuur

In Frankrijk houden wij in de periode april-oktober een wekelijks spreekuur. Iedere zaterdag tussen 10 tot 12 uur bestaat de gelegenheid om kosteloos van gedachten te wisselen over uw (ver)bouwplannen.

 

10/01/2019 Bouwval gezocht

Voor een opdrachtgever zijn wij in de Bourgogne op zoek naar een bouwval met op de begane grond een vloeroppervlak van circa 20 m2.

 

07/01/2019 Bourgondische Zaken

In ​het tijdschrift Bourgondische Zaken een kolom van Joost Kubbe, makelaar te Frankrijk, over de fiscale gevolgen van een verbouwing.

Zoeken op onze website

Voer uw zoekterm in

Volg ons op de sociale media